Puntgaaf is ons drukwerk

Cahiersteek

Jarenlange ervaring,
Passie voor puntgaaf drukwerk,
en oprechte betrokkenheid
bij klant, opdracht en maatschappij.
Dat is wat ons bindt.

Team Puntgaaf

Hoe het begon, GROEIDE, mAAR TOCH KLEINSCHALIG BLEEF ...

Begin 2018 raken Johan Vercruysse en Jo Vandenbulcke en per toeval aan de praat. Al snel blijken ze dezelfde passies te koesteren: een liefde voor drukwerk en de bijhorende inktgeuren, een zwak voor oogstrelende publicaties en eenzelfde drang naar een puntgave afwerking … 

Meer nog, Jo en Johan delen hun kijk op ondernemen, waar eerlijkheid, sociaal engagement en milieubewustzijn centraal staan. Een samenwerking is dan ook snel beklonken. Johan gaat aan de slag bij Jo en enkele weken later zetten ze al een nieuwe stap: een evenwaardige samenwerking.

Een nieuw drukplatform is geboren en krijgt de naam Puntgaaf mee.
Puntgaaf is hun manier om koppig vast te houden aan het kleinschalige waar kwaliteit en mens centraal staan.

In 2021 werd het pand in de Dumolinlaan te krap en verhuisde de drukkerij naar Vichte in het voormalige gebouw van Drukkerij Vanoverbeke. Johan nam toen het roer definitief in handen en nam alle aandelen over.  In dezelfde periode kwam Beyaert Press uit Brugge ons vervoegen. Christine en Benoit, twee grote liefhebbers van papier en typografie maakten nu deel uit van ons hecht team.

In oktober 2022 verhuisde Be-Emka naar onze burelen. Hierdoor konden we onze persoonlijke aanpak garanderen en tijd maken om de relatie met klanten, leveranciers en al wie houdt van mooi drukwerk te verdiepen.

Waar de naam voor staat

Puntgaaf staat voor het punt dat het team van Puntgaaf wil maken om, tegen de toenemende globalisering in, te blijven kiezen voor een kleinschalige, persoonlijke aanpak. Voor het extra advies dat ze graag geven. Voor de extra babbel om samen met jou tot de beste oplossing te komen.

Samen gaan ze voor uw kwaliteit. Punt. En voor gaaf drukwerk.

Tof, niet alledaags plooiwerk, met een hoek af? Experimenteren met nieuwe druktechnieken? Andere veredelingen uitproberen? Graag! De perfecte afwerking en een service om u tegen te zeggen? Zeker.

Weet je, Puntgaaf houdt van papier en drukt gewoon graag. We willen die passie met u delen… 

 

ONZE TROEVEN

Onze grootste troef is onze liefde voor de drukkunstpapier en kleurWij hebben een zeer grote papierkennis en volgen de markt op de voet. Ons team schoolt zich continu bij zodat wij de meest recente technologieën en drukpersen kunnen inzetten in combinatie met ons ambachtelijke kunnen en machines. De grote kennis van allerlei veredelingstechnieken – waarvan wij het overgrote deel in huis hebben – en van alle mogelijke boekbindtechnieken zorgen ervoor dat we een zeer divers gamma aan drukwerken kunnen aanbieden. Bovendien overleggen we graag met de klant en stellen onze kennis over kleur, papier en druktechniek met plezier ter beschikking, zodat uw drukwerk de correcte uitstraling krijgt.